Nota prèvia: en tots els articles i apartats on aparegui la paraula “Soci”, estarà referida a integrants de club femenins i masculins i, per tant cap a totes paraules que disposin de gènere, per tal de fer més lleugera la lectura del document.

CAPÍTOL 1. DISPOSICIONS GENERALS

1.1 L’àmbit d’aplicació d’aquest reglament serà per als Socis, visitants i en general tots aquells que es troben dins de les instal·lacions en les que el club radio control LA MASIA RACEWAY desenvolupa la seva activitat.
1.2 D’ara endavant, serà vàlida la paraula Club per referir-se a LA MASIA RACEWAY

CAPÍTOL 2. CONDICIONS D’INGRÉS

2.1 Podrà sol·licitar la inscripció com a Soci qualsevol persona decidida a practicar i fomentar responsablement el auto modelisme, que estigui disposada a complir els Estatuts i aquest Reglament Intern.

2.2 Les persones interessades a formar part de Club, hauran de lliurar degudament complimentada la Sol·licitud d’Inscripció, al costat d’una fotografia recent, ja sigui a la pàgina web o per correu electrònic. Aquells interessats menors de 18 anys hauran de lliurar el seu full d’inscripció signada pel seu pare / mare o tutor legal, els quals respondran en nom seu.
2.3 En funció de si la Sol·licitud d’Inscripció, s’emplena sol·licitant el tipu de Soci actiu, infantil o transeünts, disposarà de diferents particularitats, que pot consultar al CAPÍTOL 5. S’ha a més d’abonar els pagaments corresponents, tal com s’especifica en el Capítol 4.
2.4 Un cop lliurada la Sol·licitud d’Inscripció i satisfets els pagaments corresponents, l’admissió estarà subjecta a l’aprovació per part de la propietat, tenint aquesta el dret d’admissió. La resolució serà comunicada al sol·licitant en un termini màxim de 5 dies hàbils. Passat aquest temps, en cas que el sol·licitant no rebi resposta, s’entendrà acceptada la mateixa.

2.5 Les dades es recolliran en un fitxer informàtic i el seu tractament serà exclusivament com a mitjà de contacte per part de la Junta Directiva o agents externs que ho requereixin, no publicitaris (Entitats bancàries, Companyies d’assegurances, Associació o Federació esportiva). Pot rectificar els dades o cancel·lar, enviant una petició al formulari de contacte de la pagina web o mitjançant correu electrònic a l’adreça lamasiareceway@hotmail.com.
2.6 Després d’haver aprovat el seu Sol·licitud d’Inscripció, es procedirà al lliurament del codi QR que proporcionaran el seu accés a les instal·lacions. A partir d’aquest moment, entrarà a formar part com a Soci del club en funció de la seva petició i modalitat de soci escollit.

CAPÍTOL 3. VISITANTS I CONVIDATS
3.1 Seran aquelles persones que sense ser socis accedeixin a les instal·lacions, sobrepassant la zona de públic o facin un ús temporal de les mateixes, sent imprescindible acatar les normes de al Club, Estatuts i aquest Reglament Intern.
3.2 En cas de ser participant en proves organitzades pel Club, exclusivament hauran de complir el Capítol 10 (normes de seguretat), CAPÍTOL 11 (Organització de proves esportives) i el reglament de la prova. Un cop acabat l’esdeveniment, s’acollirà a aquest Reglament Intern i els seus apartats, com a convidat.
3.3 L’ Organització d’esdeveniment, adquireix completament el dret d’admissió sobre totes persones que es trobin en les instal·lacions.

CAPÍTOL 4. QUOTES SOCIALS
4.1 La quantia de les inscripcions i quotes seran revisades per la Direcció sempre que les circumstàncies de el Club ho aconsellin.

4.2 El pagament de la inscripció i la quota aprovada per la Direcció, serà anual per als tots Socis, Els pilots que vulguin provar les pistes tenen l’opció de pagar una entrada per un dia concret, es fa la reserva i obtenció del codi d’entrada a través de la pàgina web.
4.3 Els pagaments seran mitjançant pagament a la web o transferència abans del 15 de gener, al compte del Club. El fet que no es compleixi es des habilitarà el seu QR y tindrà de fer el pagament per recuperar-lo de nou.
4.4 Les successives quotes es pagaran de la mateixa manera..per la pàgina web o transferència al compte del club.
4.5 en el cas que un soci vulgui donarse de baixa anticipadament del club o se l’expulsi per règim disciplinari no tindrà cap dret a la devolució de la quota anual pagada.

CAPÍTOL 5. SOBRE ELS SOCIS
5.1 Tot Soci serà responsable de la cura de les instal·lacions i de mantenir-les en bones condicions de neteja, seguretat i higiene quan hagi fet ús de les mateixes, així mateix de complir i fer complir als altres aquesta normativa.
5.2 El sistema d’accés a les instal·lacions són personals i intransferibles i la infracció d’aquest punt habilita a la direcció a donar de baixa el propietari del QR emprat per l accés d’un pilot no soci, per la sostracció del QR s’ha de comunicar per mail immediatament al Club. Els codis d’accés a les instal·lacions no es poden copiar. En cas de detectar que algun Soci faciliti l’accés d’una altra persona, serà expulsat del Club amb la possibilitat de prendre accions legals i / o inhabilitant el seu reingrés futur.
5.3 En qualsevol moment els membres del Club o qualsevol altre Soci podran demanar a un altre Soci o persona dins de les instal·lacions, que s’identifiqui. Hi haurà un llistat amb nom i cognoms de tots Socis donats d’alta penjat en zona restringida exclusiva a Socis, per comprovar els actuals membres, si fos necessari.
5.4 El Soci pot ser dels tipus “Actiu”, “Infantil”, “Transeünts”. Els Socis de nou ingrés ho faran en la forma de “Actiu”, “Infantil” o Transeünts”, segons procedeixi per la seva petició.
5.5 El Soci haurà de col·laborar en les tasques que es desenvolupen al Club i les seves instal·lacions, ajudant a desenvolupar les activitats de la mateixa i a la cura, manteniment i / o renovació de les mateixes.
5.6 El Soci, del tipus que sigui, posseirà un codi QR que obrirà el sistema d’accés a les instal·lacions per la porta exterior.

CAPITOL 8 BAIXES DE SOCIS

8.1 Aquell Soci que decideixi donar-se de baixa haurà de emplenar el document per aquest menester a la pàgina web lamasiareceway@hotmail.com.
8.2 Una vegada rebut el document es cursarà baixa de forma efectiva i d’ofici.
8.3 Des del moment de comunicació de la baixa (data del document de Baixa o d’Informe de Baixa), el Soci perdrà la seva condició com a tal i no podrà seguir fent ús de les instal·lacions, encara que no hagi esgotat l’any en curs. En cap cas es retornarà la part restant de les quotes.

CAPÍTOL 9. REINGRÉS DE SOCIS
9.1 Aquells Socis que s’haguessin donat de baixa estant al corrent dels pagaments de les seves quotes podran tornar a pertànyer al Club sense més que tornar a fer el procés d’Alta a la web..
9.2 Els socis que s’hagin donat de baixa deixant deute i vulguin ser readmesos, hauran satisfer-la i complir amb aquest Capítol 9.
9.3 Serà la Directiva qui farà una avaluació sobre l’estada durant l’últim o últims períodes de pertinença al Club qualificant el seu comportament, del resultat de es decidirà la seva reingrés o desestimació.

CAPÍTOL 10. NORMES DE SEGURETAT I ÚS DE LES INSTAL·LACIONS
10.1 A les instal·lacions de el Club es respectaran estrictament les normes de seguretat per a la pràctica d’auto modelisme, que a continuació s’especifiquen i, s’aplicarà el sentit comú per als casos no recollits. En esdeveniments esportius, s’han d’aplicar les normes de la mateixa i en particular l’CAPÍTOL 11 i els seus apartats.
10.2 La Direcció no es fa responsable de les negligències ni dels accidents que provoquin els Socis, els seus auto models (vehicles) ni el seu material, així com tampoc es farà càrrec en cas de robatori o sostracció. L’entrada a les instal·lacions, suposa acceptar el risc de patir un accident i per tant eximeix el Club i la Junta Directiva de responsabilitats.
10.3 Queda totalment prohibit pujar a carril de boxes del circuit pilotant des d’ell. És un espai que ha de romandre lliure d’obstacles.
10.4 No es permet l’ús dels circuits amb auto models que siguin inadequats per al traçat, els que invalidin les proteccions o no siguin efectives, ni models que suposin un deteriorament fora del normal per a les pistes.
10.5 Els socis evitaran en la mesura possible la pràctica de diferents modalitats en la mateixa zona i al mateix temps, per tal d’evitar incidents.
10.6 Qualsevol tipus d’agressió física o verbal per part d’un Soci o depenent d’ell a una altra persona dins de les instal·lacions comportarà la seva expulsió de per vida de el Club.
10.7 Dins les instal·lacions no esta permès fumar tabac ni cap substància estupefaent..
10.8En cas de tractar d’un esdeveniment, s’aplicaran també les normes corresponents a la mateixa. El mateix en cas de dany intencionat cap al material d’un altre Soci.
10.9 Els mecànics i / o acompanyants són responsabilitat de l’Soci i aquest respondrà per ells.
10.10 Està prohibit el pas a la zona de boxes, pòdium i traçat a tota persona que no es
trobi en condició de Soci, excepte autorització expressa, sent aquest responsable i acollint-se al que disposa en el Capítol 3. Els espectadors han de romandre a la zona de Boxes.
10.11 Queda prohibida l’entrada a el traçat, de tota persona aliena a l’Organització i
jutges de carrera excepte autorització expressa. En entrenaments els pilots podran accedir a la pista per recollir el seu auto model sempre sota la seva responsabilitat i ha de tenir cura de no entorpir a els altres auto models que puguin estar rodant en aquest moment.
10.12 El carril de boxes ha de romandre lliure d’obstacles i els auto models que estiguin detinguts han de deixar l’espai suficient per no entorpir els altres. Serà el punt des del qual s’entrarà i sortirà de la pista, respectant el mateix sentit de circulació que hi hagi a la recta principal.
10.13 En el supòsit que alguna persona, siguin Soci o no, porti amb si algun animal de companyia, aquest haurà d’estar degudament custodiat sent imprescindible l’ús d’elements de seguretat que consideri oportuns i serà responsable de tots els contratemps el propietari de la mateixa.
10.14 Els socis han de mantenir, pel bé de tots, les instal·lacions netes utilitzant per a això les papereres. No deixaran per terra ni per les taules draps bruts, papers, pots de beguda i qualsevol altre tipus de residu. Així mateix es procurarà que les persones alienes a el club facin el mateix.
També es posaran els mitjans necessaris per no tacar les taules amb combustible ni gasos d’escapament i s’escombraran en cas de deixar restes de terra, pedres, fang, etc. Es tindrà una cura especial en els lavabos.
10.15 És responsabilitat del Soci tenir cura pel compliment de les normes de seguretat i
higiene, cridant l’atenció a l’infractor i denunciant la seva acció a la Junta Directiva.
10.16 La Direcció tindrà de publicar i / o posar en coneixement dels Socis l’horari d’utilització de les instal·lacions estant prohibida l’estada en elles fora d’aquest horari.
10.17 Cada Soci al sortir es responsabilitzarà de deixar les instal·lacions tancades.
10.18 També queda terminantment prohibida la realització de qualsevol altre tipus d’activitat fora de l’auto modelisme de radio control.

CAPÍTOL 11. ORGANITZACIÓ DE PROVES ESPORTIVES
11.1 Tot esdeveniment que es celebri el Club, disposarà d’un Organitzador o un grup d’Organització, que serà el responsable de les instal·lacions, equips que s’utilitzin i que tot acabi en bon estat i ordre. A més La Direcció, serà l’entitat de major importància durant la prova i tindrà la última paraula de totes les decisions esportives que es prenguin durant l’esdeveniment. Tot pilot que tingui algun dubte o desitgi plantejar una reclamació, haurà de dirigir-se a aquesta per la seva resolució.
11.2 Podran organitzar-se, entre d’altres, proves Socials (només participen Socis), Open (participació lliure, Socis i no Socis) i proves d’ordre superior emparades per Associacions o Federacions, d’àmbit Regional, Interregional, Nacional i internacional.
11.3 Els participants hauran d’estar en possessió de la corresponent llicència que es requereixi en cada cas, generalment la de AECAR. Per a esdeveniments socials i open, s’exigirà com a mínim les cobertures de la tipus CLUB de AECAR, sent a més vàlides la
JUNIOR i A. En la resta de proves, serà el corresponent reglament el que estipuli la validesa de les diferents llicències, exigint als participants sempre com a mínim la tipus CLUB de AECAR
11.4 Les concentracions de Socis o carreres que no estiguin publicades al calendari de al Club o a la secció de notícies de la web, no podran impedir l’ús de la pista per als altres socis.
11.5 El preu d’inscripció de la prova el decidirà l’equip organitzador amb el vistiplau de la Junta Directiva que, per als Socis serà sempre menor o igual a la dels no socis. l’equip Organitzador, haurà de donar comptes del que es recapta i de tots els fluxos econòmics al tresorer, aportar els documents que ho justifiquin.
11.6 En cas de coincidència de dates, tindran prioritat aquelles proves d’ordre superior i després aquelles que compten amb major nombre de Socis en la seva categoria. 11.10 Les proves, per poder organitzar hauran de tenir el vistiplau de la Junta Directiva. 11.11 Els pilots, mecànics i la resta de participants de la prova, sempre hauran d’acatar les decisions que l’Organització dicti i cregui convenient dur a terme per a la bona resolució de l’esdeveniment i han d’estar sotmesos a l’acompliment d’aquest Reglament. Els mecànics i acompanyants seran responsabilitat del pilot inscrit i respondrà per ells.
11.7 L’incompliment de les normes dictades per l’organització, la desobediència de les decisions que prengui o la manca de respecte a la mateixa, comportarà una sanció, des d’una penalització amb temps, desqualificació de la prova, expulsió de les instal·lacions o fins a l’expulsió del Club del membre infractor.

CAPÍTOL 12. XARXES SOCIALS I GRUPS
12.1 El Club disposarà d’un o diversos grups en WhatsApp amb l’objectiu de difondre i establir una relació més propera amb tots els seus socis. Hi haurà un grup comú per a tots i poden existir més altres grups, però sempre han de complir les normes que aquest Reglament Intern estableix en el CAPÍTOL 12 i en els altres capítols que poguessin tenir relació.
12.2 Els membres de la Junta Directiva seran moderadors del grup i podran expulsar qui incompleixi les normes.
12.3 L’adhesió al grup serà voluntària, per això algun membre de la Junta Directiva preguntarà a cada soci per entrar-hi. En cas afirmatiu, qualsevol membre de la Junta Directiva, li farà arribar un enllaç d’invitació. Mitjançant aquest sistema, serà el soci qui decideixi si finalment entra o no i per tant acceptar les condicions de la mateixa.
12.4 En qualsevol moment, el Soci pot decidir lliurement sortir de el grup, però no se li tornarà a afegir. En cas que vulgui tornar, ho ha de sol·licitar a algun membre de la Junta Directiva i se li enviaria invitació.
12.5 El grup general no es farà servir per entaular llargues converses, sinó fonamentalment perquè els Socis rebin la informació de forma més directa i estiguin al dia del que passa al Club i les seves instal·lacions. En cas de tractar-se d’un grup més específic, poden tractar-se els temes corresponents amb major extensió.
12.6 En tot moment els membres de la Junta Directiva disposen de el dret d’admissió de
el grup i per això, si un membre mostra faltes de respecte cap a altres o provoca qualsevol tipus d’agressió verbal, a més de la seva immediata expulsió, se li podran aplicar mesures sancionadores de la mateixa manera que si el fet és presencial.
12.7 No es podran publicar missatges tipus cadena, imatges alienes als temes de club o qualsevol altre material que no correspongui per tal de el grup. El Soci que publiqui aquest tipus de material, serà reprès pels administradors i s’estudiarà prendre mesures disciplinàries contra ell.
12.8 El grup no servirà com a plataforma publicitària i per això, no es podran publicar missatges que promocionin cap producte ni que suposin publicitat de cap article. El Soci que no respecti aquesta norma, serà reprès pels administradors i s’estudiarà prendre mesures disciplinàries contra ell.
12.9 Cap membre de el grup podrà extreure les dades d’altres membres ni proporcionar les a terceres persones.
12.10 Els administradors no es fan responsables de les opinions o missatges publicats pels membres de el grup. En tot moment vetllaran pel bon funcionament en base als criteris que considerin i poden trucar a l’ordre a qualsevol Soci.

CAPÍTOL 13. MODIFICACIÓ DEL PRESENT REGLAMENT INTERN
Es procedirà segons indiqui la Directiva a els canvis en el Reglament Intern, si donés lloc.

La Direcció DEL CLUB

Data i firma:

Menú